Υλικά ( για 35 κεφτεδάκια):
Κεφτεδάκια:
Κεφτεδάκια:
- 250gr Κιμάς μοσχαρίσιος
- 250gr Κιμάς χοιρινός
- 1/2 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο και σοταρισμένο)
- 1τεμ. Ντομάτα (μεγάλη, τριμμένη)
- 60ml Ελαιόλαδο
- 20ml Ούζο
- 1τεμ. Αβγό
- 70gr Φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
- κ.π Μέντα (αρκετή)
- κ.π Μαϊντανός
- κ.π Ρίγανη
- 5gr Κουρκουμά
- 5gr Κόλιανδρος (σκόνη)
- κ.π Αλάτι
- κ.π Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- κ.π Αλεύρι (για πανάρισμα)
Σάλτσα ντομάτας:
- 15ml Ελαιόλαδο
- 2σκ. Σκόρδο
- 1/2 Κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο)
- 30gr Πελτές ντομάτας
- 25ml Κόκκινο κρασί (ξηρό)
- 3τεμ. Ντομάτες (τριμμένες)
- 170ml Νερό
- κ.π Μέντα
- κ.π Μαϊντανός
- κ.π Ρίγανη
- κ.π Ζάχαρη
- κ.π Αλάτι
- κ.π Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το στήσιμο:
- Ελιόψωμο (4 κεφτεδάκια ανά ψωμάκι)
- Καπνιστό Μετροβόνε ( 2 φέτες κομμένες στην μέση ανά ψωμάκι)
- Ρίγανη φρέσκια (ψιλοκομμένη)
κ.π: Κατά Προσέγγιση
Τρόπος εκτέλεσης:
Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας μας.
Για τα κεφτεδάκια: Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά. Εντωμεταξύ σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια καθώς το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 με 60 λεπτά. Τα πλάθουμε περίπου 25gr το καθένα. Τα πανάρουμε με το αλεύρι και τα σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις θωρακιστούν τα βάζουμε σε επιφάνεια με απορροφητικό χαρτί.
Για την σάλτσα ντομάτας: Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ και τον καβουρδίζουμε ελαφρά για 2 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ελαφρά προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό, αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε μαζί με την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο χωρίς καπάκι σε μέτρια φωτιά για ακόμη 10 λεπτά. Ρίχνουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια μέσα στην σάλτσα και βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά με καπάκι κλειστό και 5 με ανοικτό. Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά ( για να μην σπάσουν τα κεφτεδάκια).
Για το στήσιμο: Ανοίγουμε τα ψωμάκια στην μέση. στρώνουμε σάλτσα πάνω-κάτω, τοποθετούμε 4 κεφτεδάκια και 2 φέτες κομμένες στην μέση καπνιστό τυρί πάνω στα κεφτεδάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς. Τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου