Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ψαρονέφρι γεμιστό με μαριναρισμένη γαρίδα ανανά και κους-κους με φύτρες μπαμπού

Υλικά ( για 1 μερίδα) 

Μαρινάρισμα Γαρίδας:

  • 30ml Soya sauce
  • 4τεμ. Γαρίδες (καθαρισμένες)
  • Ξύσμα από ένα lime
  • 5gr Πιπερόριζα (ginger) 

Ρολό:

  • 250gr Ψαρονέφρι
  • 4τεμ. Γαρίδα (οι μαριναρισμένες)
  • 40gr Ανανάς κομπόστα
  • κ.π Αλάτι
  • κ.π Πιπέρι
  • κ.π Ελαιόλαδο
  • Δίχτυ ρολό 
Σιρόπι Πιπερόριζας:
  • 40ml Νερό
  • 50ml Ζάχαρη
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 10 gr Πιπερόριζα (Ginger)
Γλυκόξινη σάλτσα
  • 30ml Μηλόξιδο 
  • Σιρόπι Πιπερόριζας
  • 5ml Soya sauce
  • 15ml Σιρόπι ανανά ( από την κονσέρβα)
Κους-κους:
  • 60gr Κους κους (couscous)
  • 70ml Νερό βραστό
  • 10ml Ελαιόλαδο
  • 60gr φύτρες μπαμπού
  • 1τεμ. Lime ( το ξύσμα και ο χυμός του)
  • κ.π Δυόσμος
  • κ.π Αλάτι
  • κ.π Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • κ.π Πιπέρι καγιέν 


Τρόπος εκτέλεσης:

Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας μας.
Για τις μαριναρισμένες γαρίδες: Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος καθώς και το εντεράκι τους. Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ (ginger) και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα σχετικά στενό δοχείο φροντίζοντας ότι θα είναι οι γαρίδες καλυμμένες με την μαρινάδα τους και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ανακινώντας κατά διαστήματα το δοχείο.
Για το ρολό: Ανοίγουμε το ψαρονέφρι χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και το πεπλατίζουμε. Με τη βοήθεια ενός μπάτη το πεπλατίζουμε ελαφρά ( 2-3mm περίπου πάχος). Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και στρώνουμε πρώτα τον ανανά κομμένο ζουλιέν ( μπαστουνάκια) κατόπιν τις γαρίδες και τέλος ξανά πάλι ανανά ζουλιέν. Τυλίγουμε σφικτά και περνάμε το ρολό μέσα από δίχτυ. Σε τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το ρολό από όλες τις πλευρές. Μόλις πάρει χρώμα βάζουμε το ρολό στον φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς Κελσίου για 20-22 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, έπειτα βγάζουμε το δίχτυ και το κόβουμε
Για το σιρόπι Πιπερόριζας (ginger): Σε τηγάνι προσθέτουμε την ζάχαρη με το νερό και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το τζίντζερ βράζουμε για 8 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Για την γλυκόξινη σάλτσα: Προσθέτουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει ελαφρώς αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Για το κους-κους: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το κους κους μαζί με το νερό καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 5 λεπτά. Παράλληλα σε τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τις φύτρες. Σβήνουμε με τον χυμό και το ξύσμα του lime προσθέτουμε το κους κους καρυκεύουμε και τέλος ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου