Υλικά (για 2 μερίδες):
Για το ψάρι:
Για το ψάρι:
- 2τεμ φιλέτα λαβράκι
- κ.π Αλάτι
- κ.π Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 15ml Ελαιόλαδο
Για τον πουρέ:
- 200gr Αρακά
- 1/2 Κρεμμύδι
- 2 σκελίδες Σκόρδο
- 25ml Ζωμός λαχανικών
- κ.π Αλάτι
- κ.π Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 15ml Ελαιόλαδο
Για την διακόσμηση:
- κ.π Ραπανάκια (λεπτά κομμένα)
- κ.π Πιπεριά πράσ. (μπρινουάζ)
- κ.π Πιπεριά κόκ. (μπρινουάζ)
- κ.π Πιπεριά Κίτρ. (μπρινουάζ)
- κ.π Μαϊντανό
- κ.π Άνηθο
κ.π: Κατά Προσέγγιση
Τρόπος εκτέλεσης:
Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας μας.
Για τον πουρέ: Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο κοχλάζων νερό για 6-7 λεπτά. Μόλις βράσει τον σουρώνουμε και τον ρίχνουμε σε μπασίνα με νερό και παγάκια. Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε στην φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε αυτά τα δύο για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε καλά τον αρακά και τον προσθέτουμε σε μπλέντερ μαζί με τα σωταρισμένα λαχανικά καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά του πουρέ που προαναφέρονται παραπάνω και τα αλέθουμε έως ότου να γίνει ένας βελούδινος πουρές.
Για το ψάρι: Το φιλετάρουμε προσεκτικά, το χαράζουμε κάθε φιλέτο το κόβουμε στα δύο, αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε σε προθερμασμένο τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου