Υλικά ( 2 μερίδες)
- 2x200gr Μοσχαρίσιο νουά (Black Angus)
- 40gr Βούτυρο
- 1σκ Σκόρδο
- κ.π Φρέσκια Ρίγανη
- κ.π Αλάτι
- κ.π Πιπέρι μαύρο
Σάλτσα λευκής σοκολάτας
- 10gr Βούτυρο
- 10ml Ελαιόλαδο
- 10gr Πιπερόριζα ( ginger)
- 20gr Κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- 5gr Κόλιανδρος (σκόνη)
- 10ml Κονιάκ
- 50ml Λευκό κρασί
- 150ml Ζωμός Κοτόπουλου
- 40gr Σοκολάτα λευκή
- κ.π Αλάτι
- κ.π Πιπέρι
Πέστο Μέντας
- 10gr Μέντα
- 15gr Γραβιέρα καπνιστή
- 10gr Κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 30ml Ελαιόλαδο
- κ.π Αλάτι
- κ.π Πιπέρι Μαύρο
Πολέντα
- 25ml Ελαιόλαδο
- 30gr Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100gr Καλαμποκάλευρο
- 300ml Νερό
- Πέστο Μέντας ( βλέπε παραπάνω)
- κ.π Αλάτι
- κ.π Πιπέρι
Γαρνίρισμα
- Σχοινόπρασο
- Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
κ.π: Κατά Προσέγγιση
Τρόπος Εκτέλεσης
Για την σάλτσα σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τις λιπαρές ουσίες (βούτυρο και ελαιόλαδο). Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το τζίντζερ αφού το έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κονιάκ φλαμπάρουμε , αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το κρασί και την σκόνη κόλιανδρου. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα για 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και κρατάμε στην άκρη.
Για το πέστο μέντας: Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ενα δοχείο ή σε ένα μπλέντερ και τα ομογενοποιούμε.
Για τη πολέντα: Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την λιπαρή ουσία και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις σοταριστεί ελαφρώς, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο. Το σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε σε 3-4 δόσεις με το νερό. Μόλις αφομοιωθεί το νερό προσθέτουμε το πέστο που ετοιμάσαμε νωρίτερα καθώς και αλατοπίπερο.
Για το κρέας: Αφήνουμε να κάψει ένα τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με το σκόρδο και τα κλωνάρια της ρίγανης. Και τοποθετούμε το κρέας πάνω στα κλωνάρια. Σοτάρουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά βρέχοντας συνεχώς με ένα κουτάλι το κρέας με το βούτυρο. Μόλις το σοτάρουμε το κρατάμε στη άκρη καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και γρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου