Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Μοσχαρίσιο νουά (Black Angus) με σάλτσα λευκής σοκολάτας και πολέντα με πέστο μέντας

Υλικά ( 2 μερίδες)
  • 2x200gr Μοσχαρίσιο νουά (Black Angus)
  • 40gr Βούτυρο
  • 1σκ Σκόρδο
  • κ.π Φρέσκια Ρίγανη
  • κ.π Αλάτι
  • κ.π Πιπέρι μαύρο
Σάλτσα λευκής σοκολάτας
  • 10gr Βούτυρο
  • 10ml Ελαιόλαδο
  • 10gr Πιπερόριζα ( ginger)
  • 20gr Κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 5gr Κόλιανδρος (σκόνη)
  • 10ml Κονιάκ 
  • 50ml Λευκό κρασί
  • 150ml Ζωμός Κοτόπουλου
  • 40gr Σοκολάτα λευκή
  • κ.π Αλάτι
  • κ.π Πιπέρι
Πέστο Μέντας
  • 10gr Μέντα
  • 15gr Γραβιέρα καπνιστή
  • 10gr Κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 30ml Ελαιόλαδο
  • κ.π Αλάτι
  • κ.π Πιπέρι Μαύρο
Πολέντα
  • 25ml Ελαιόλαδο
  • 30gr Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100gr Καλαμποκάλευρο
  • 300ml Νερό
  • Πέστο Μέντας ( βλέπε παραπάνω)
  • κ.π Αλάτι
  • κ.π Πιπέρι
Γαρνίρισμα
  • Σχοινόπρασο
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
κ.π: Κατά Προσέγγιση

Τρόπος Εκτέλεσης

Για την σάλτσα σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τις λιπαρές ουσίες (βούτυρο και ελαιόλαδο). Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το τζίντζερ αφού το έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κονιάκ φλαμπάρουμε , αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το κρασί και την σκόνη κόλιανδρου. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα για 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και κρατάμε στην άκρη.
Για το πέστο μέντας: Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ενα δοχείο ή σε ένα μπλέντερ και τα ομογενοποιούμε.
Για τη πολέντα: Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την λιπαρή ουσία και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις σοταριστεί ελαφρώς, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο. Το σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε σε 3-4 δόσεις με το νερό. Μόλις αφομοιωθεί το νερό προσθέτουμε το πέστο που ετοιμάσαμε νωρίτερα καθώς και αλατοπίπερο.
Για το κρέας: Αφήνουμε να κάψει ένα τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με το σκόρδο και τα κλωνάρια της ρίγανης. Και τοποθετούμε το κρέας πάνω στα κλωνάρια. Σοτάρουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά βρέχοντας συνεχώς με ένα κουτάλι το κρέας με το βούτυρο. Μόλις το σοτάρουμε το κρατάμε στη  άκρη καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και γρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου