Υλικά:
Ζύμη Τάρτας:
300gr Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
180gr Βούτυρο Αγελάδος
100gr Ζάχαρη Καστανή
1 πρέζα Αλάτι
1τεμ Αυγό
................................
1τεμ Κρόκος αυγού (Για το άλειμμα)
CheeseCake Γέμιση:
500gr Τυρί Κρέμα
300gr Κρέμα Γάλακτος (35% λιπαρά)
50gr Ζάχαρη κρυσταλλική
7gr Εκχύλισμα Βανίλιας
Κρέμα Λεμόνι (Lemon Curd):
6τεμ Αυγά (ολόκληρα)
250gr Ζάχαρη Κρυσταλική
10τεμ Λεμόνια (Μόνο ο χυμός)
5τεμ Ζελατίνη Ζαχαροπλαστικής
Γαλλική Μαρέγκα:
7gr Ασπράδια Αυγών
70gr Ζάχαρη Κρυσταλλική
10gr Χυμός Λεμόνι
Τρόπος εκτέλεσης:
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας μας.
Για την ζύμη τάρτας: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο αφού έχουμε φροντίσει να το έχουμε κόψει σε κύβους για να ενσωματωθεί καλύτερα. Με τα χέρια μας το ενσωματώνουμε με το αλεύρι έως ότου αποκτήσει το μείγμα υφή "υγρής άμμου". Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της τάρτας πλάθουμε έως το ζυμάρι αποκτήσει μία ενιαία σύσταση. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να ξανά παγώσει το βούτυρο και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά.
Σε φόρμα με αποσπώμενη βάση (26 εκατοστών) αλείφουμε βούτυρο και απλώνουμε το ζυμάρι. Αφού το έχουμε ανοίξει σε πάχος 3 χιλιοστών. Κόβουμε ότι περισσεύει και φροντίζουμε το ζυμάρι να έχει ίδιο πάχος παντού για ομοιόμορφο ψήσιμο. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες παντού και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ακόμη.
Προθερμένουμε τον φούρνο στον αέρα 160 Βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε μία λαδόκολλα σε κυκλικό σχήμα στις διαστάσεις της βάσης της τάρτας (Cartouche) προσθέτουμε από πάνω κάποιο όσπριο ή ρύζι (Βάρος για το ψήσιμο).
Ψήνουμε την τάρτα 30 λεπτά με την λαδόκολλα, έπειτα βγάζουμε την λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμη. Την βγάζουμε έξω την αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε κρατήσει και στον φούρνο πάλι για 1 λεπτό, έως ότου χρυσαφύσει.
Την βγάζουμε προσεκτικά από την φόρμα και την τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει.
Για την Cheesecake γέμιση: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σε διαφορετικό σκεύος αφρατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με την βανίλια. Με μία σπάτουλα σιλικόνης προσθέτουμε σταδιακά την σαντιγί στο μείγμα του τυριού αναδιπλόνωντας με σκοπό να εγκλωβίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα μέσα στο μείγμα για να αποκτήσει έτσι πιο αφρώδη υφή.
Για την κρέμα λεμόνι (Lemon Curd): Σε κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο νερό ανάβουμε την εστία και από πάνω γυάλινο σκεύος (double boiler) και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις αρχίσει το μείγμα να δένει ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη 3 λεπτά.
Σε ένα σκεύος μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε κρύο νερό.
Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τις ζελατίνες, ανακατεύουμε έως ομογενοποιηθεί πλήρως.
Μεταφέρουμε σε κρύο σκεύος, καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει σε όλη την επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά έως ότου σταθεί.
Για την γαλλική μαρέγκα: Σε καθαρό σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια και μόλις αρχίζουν να διογκώνονται προσθέσουμε την ζάχαρη και το λεμόνι και συνεχίζουμε σε υψηλή ταχύτητα έως ότου το μείγμα να στέκεται αρκετά. Για να ελέγξουμε αν η μαρέγκα είναι έτοιμη εάν γυρίσουμε το μπολ ανάποδα πρέπει να μένει εκεί.
Δόμιση Γλυκού:
Στην βάση της τάρτας βάζουμε την γέμιση του τυριού από πάνω την κρέμα λεμόνι αφού πριν την ρίξουμε την έχουμε χτυπήσει ξανά με το μίξερ για να αφρατέψει. Τέλος σε σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε μύτη κορνέ της αρεσκείας μας προσθέτουμε την μαρέγκα και κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει στην κορυφή.
Με φλόγιστρο καίμε την μαρέγκα από
πάνω μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Συντηρείται στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου