Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πίτσα με φιλέτο μπαρμπούνι και πέστο μαϊντανού


Υλικά

Ζύμη πίτσας:

  • 200gr Αλεύρι (σκληρό)
  • 3gr Μαγιά ξερή
  • 15ml Ελαιόλαδο
  • 10ml Μηλόξυδο 
  • 10gr Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6gr Αλάτι
  • κ.π Νερό (χλιαρό, όσο πάρει το μείγμα)
Πέστο Μαϊντανού:
  • 25gr Μαϊντανός (χωρίς πολλά κοτσάνια)
  • 20gr Γραβιέρα
  • 45ml Ελαιόλαδο
  • 10gr Κουκουνάρι (καβουρδισμένο)
  • 2σκ Σκόρδο
  • κ.π. Αλάτι
  • κ.π Πιπέρι
Φιλέτο Μπαρμπούνι:
  • 5 φιλέτα Μπαρμπούνι
  • κ.π Αλάτι
  • κ.π Ελαιόλαδο
κ.π: Κατά Προσέγγιση

Τρόπος Εκτέλεσης:

Για την ζύμη πίτσας: Σε ένα ποτήρι διαλύουμε την μαγιά με την μισή ζάχαρη και λίγο από το νερό και το αφήνουμε να ενεργοποιηθούν οι ζυμομύκητες για 5-6 λεπτά περίπου.Παράλληλα κοσκινίζουμε το αλεύρι προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του αλατιού.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλάτι, ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 2 ώρες περίπου. Ξαναπλάθουμε μετά το ανοίγουμε προσθέτοντας στον πάγκο εργασίας μας λίγο αλεύρι και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη και την τρυπάμε αφότου την ανοίξουμε με ένα πιρούνι.
Για το πέστο μαϊντανού: Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ομογενοποιούμε σε ένα μπλέντερ έως ότου πάρουμε μία σχετικά παχύρρευστη πάστα.
Για τα φιλέτα: Πλένουμε, ξελεπιάζουμε και βγάζουμε τα εντόσθια από το μπαρμπούνι. Προσεκτικά φιλετάρουμε το ψάρι ,με την βοήθεια μιας τσιμπίδας βγάζουμε όλα τα μικρά κοκαλάκια που ενδεχομένως θα έχουν μείνει και το αλατίζουμε. Σε τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο περίπου μία κουταλιά της σούπας για κάθε φιλέτο και το σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 10 δευτερόλεπτα ΜΟΝΟ από την μεριά της πέτσας.

Στήσιμο: Ζυμάρι πίτσας, Πέστο μαϊντανού, Γραβιέρα τριμμένη και τα φιλέτα του ψαριού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 15-18 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου