Υλικά ( για 2 μερίδες)
- 2τεμ. Τσιπούρα
- 1/4 τεμ. Κρεμμύδι (εμινσέ)**
- κ.π κολοκύθι (ζουλίεν)*
- κ.π Πιπεριά κόκκινη (ζουλίεν)*
- κ.π Πιπεριά κίτρινη (ζουλιέν)*
- κ.π Καρότο (ζουλίεν)*
- 1/2 Λεμόνι (ο χυμός του)
- κ.π Κρόκος Κοζάνης (ελάχιστος)
- κ.π Αλάτι
- κ.π Πιπέρι
Για την φάβα:
- 180gr Φάβα
- κ.π Νερό
- 1τεμ. Κρεμμύδι
- 30ml Ελαιόλαδο
- κ.π Ρίγανη
- κ.π Αλάτι
- κ.π Πιπέρι
- 4τεμ. Αντζούγιες (και λίγο από το λάδι τους)
κ.π: κατά προσέγγιση
*ζουλίεν: μπαστουνάκια κομμένα
**εμινσέ: λεπτές φέτες
Τρόπος Εκτέλεσης:
Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας μας.
Για την φάβα.Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό και βράζουμε την φάβα για 10 λεπτά ξαφρίζουμε κατά διαστήματα και την σουρώνουμε.Στην ίδια κατσαρόλα ξανά βάζουμε νερό και προσθέτουμε πάλι την φάβα.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι χοντροκομμένο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 λεπτά να βράσει.Έπειτα χαμηλώνουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.Βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά. Παίρνουμε περίπου 200ml υγρό από την κατσαρόλα με την βοήθεια μίας κουτάλας και σουρώνουμε πάλι την φάβα.Την τοποθετούμε σε ένα μπολ ρίχνουμε τις αντζούγιες μαζί με λίγο από το λάδι τους και χτυπάμε με πίμερ ή σε μπλέντερ και με το υγρό που έχουμε κρατήσει δίνουμε την σύσταση και την υγρασία που επιθυμούμε.
Για το ψάρι: Φιλετάρουμε προσεκτικά τις τσιπούρες δίχως να χωρίσουμε τα δύο φιλέτα από την ουρά τους και αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο. Με ένα τσιμπιδάκι βγάζουμε προσεκτικά όλα τα κόκαλα και αφήνουμε το ψάρι στην άκρη.
Σε τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά. σβήνουμε με το λεμόνι προσθέτουμε τον κρόκο και αλατοπιπερώνουμε αφήνουμε να εξατμιστούν λίγο τα υγρά και αποσύρουμε.
Γεμίζουμε τα φιλέτα αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει και από τις δύο πλευρές με τα λαχανικά και ρολάρουμε προς τα μέσα και τα δύο φιλέτα. Γυρίζουμε ανάποδα να ανεβεί η ουρά προς τα πάνω και το τοποθετούμε σε ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 12 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου