Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Burger με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, σάλτσα τσένταρ, αβγό μελάτο και σαλάτα αβοκάντο


Υλικά ( για 4 burger )


  • 4τεμ. Ψωμάκια Brioche
  • 4 φύλλα  Μαρούλι (τραγανά κομμένα στα 2)
Σαλάτα Αβοκάντο

  • 1τεμ. Αβοκάντο
  • 1/2 Πιπεριά Φλωρίνης (καρέ)
  • κ.π Πιπέρι καγιέν
  • 1/2 Lime (ο χυμός)
  • κ.π Ελαιόλαδο
  • κ.π Αλάτι
Σάλτσα Τσένταρ
  • 30gr Βούτυρο
  • 30gr Αλεύρι
  • 300ml Γάλα
  • 200gr Τσένταρ
  • 20gr Καπνιστή Πάπρικα
  • κ.π Αλάτι
Burger
  • 800gr Μοσχαρίσιος κιμάς
  • 15gr Σκόνη σκόρδου
  • 15gr Σκόνη μουστάρδας
  • κ.π Αλάτι
  • κ.π Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
Ενδιάμεσα
  • 8 φέτες Μοτσαρέλας
  • 8 φέτες Μπέικον
  • 4τεμ. Αβγά
Καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 2τεμ. Κρεμμύδια
  • 20ml Ελαιόλαδο 
  • 15gr Ζάχαρη κρυσταλλική
  • κ.π Αλάτι
  • 50ml Νερό
  • κ.π Κρέμα βαλσαμικού
κ.π: κατά προσέγγιση 

Τρόπος Εκτέλεσης

Για την σαλάτα αβοκάντο: Κόβουμε ψιλό καρέ το αβοκάντο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Για την σάλτσα Τσένταρ: Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και με την βοήθεια ενός αβγοδάρτη ( σύρμα χειρός) ανακατεύουμε συνεχώς προκειμένου να καβουρδίσουμε το αλεύρι.Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα σε 3-4 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το αλάτι και το τυρί κομμένο σε μικρούς κύβους μόλις λιώσει το τυρί αποσύρουμε από την φωτιά.
Για το Burger: Ανακατεύουμε τα υλικά της συνταγής απαλά ( χωρίς να πιέζουμε πολύ τον κιμά) και ψήνουμε σε σχάρα ή τηγάνι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες (πάχους 1cm) και τα προσθέτουμε σε τηγάνι με όλα τα υπόλοιπα υλικά χωρίς το βαλσάμικο. Μόλις μαλακώσουν και γλασάρουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε την κρέμα ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Ψήνουμε τα αβγά μελάτα με λίγο ελαιόλαδο καθώς και το μπέικον.
Για το στήσιμο από κάτω προς τα πάνω: Ψωμάκι, Μαρούλι, Burger, Μοτσαρέλα, Σαλάτα αβοκάντο, Βurger, Μοτσαρέλα, Μπέικον, Καραμελωμένα κρεμμύδια,  Σάλτσα τσένταρ, Αβγό και το ψωμάκι.
Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου