Υλικά (για 20 κεφτέδες):
(χωρίς φλούδα και σπόρια)
- 65gr Γραβιέρα τριμμένη
- 100gr Στραγγιστό γιαούρτι
- 90gr Γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
- 6gr Κουρκουμά
- 2τεμ. Αβγά
- κπ. Αλάτι
- κπ. Πιπέρι μαύρο
- κπ. Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- κπ. Δυόσμο (ψιλοκομμένο)
Τρόπος εκτέλεσης:
Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας.Σε ένα μπολ τοποθετούμε ένα τούλι ή μία πετσέτα κουζίνας, τρίβουμε τα κολοκύθια, προσθέτουμε λίγο αλάτι και στύβουμε δυνατά να φύγει η περισσότερη υγρασία που έχουν. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το μπέικον, επίσης ψιλοκομμένο.Μόλις το μπέικον βγάλει τα υγρά του προσθέτουμε όλο το μείγμα μέσα στο κολοκύθι και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά επίσης ψιλοκομμένα. (ΤΟ ΜEΙΓΜΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΡΑΙΟ)
Στρώνουμε σε ένα ταψί ή λαμαρίνα λαδόκολλα και με την βοήθεια ενός κουταλιού σχηματίζουμε τους κεφτέδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 210 βαθμούς Κελσίου.
Σερβίρουμε με σάλτσα γιουρτιού
*κπ.: κατά προσέγγιση
*κπ.: κατά προσέγγιση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου