Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Κιμαδόπιτα με ποικιλία άγριων μανιταριών και φέτα

Υλικά (για ταψί διαμέτρου 33 εκ.)

Ζυμάρι:

  • 400gr Αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 150gr Σιμιγδάλι ψιλό
  • 25ml Ρακί
  • 50ml  Ελαιόλαδο
  • 400ml Νερό (ζεστό)
  • κ.π Αλάτι
Γέμιση (φάρσα):
  • 40ml Ελαιόλαδο
  • 2σκ. Σκόρδο
  • 180gr Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1Kg Μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1Kg Χοιρινός κιμάς
  • 10gr Πελτές ντομάτας
  • 1τεμ. Ντομάτα (φρέσκια τριμμένη)
  • 100ml Λευκό κρασί
  • 80gr Ποικιλία άγριων μανιταριών
  1. Shiitake
  2. Cantharellus cibarius
  3. Boletus edulis
  4. Aereus craterellus
  5. Marasmius sp 
  • 350ml Ζωμός μανιταριών
  • 1τεμ Πιπεριά Φλωρίνης 
  • κ.π Αλάτι
  • κ.π Μαύρο πιπέρι
  • κ.π Πάπρικα καπνιστή
  • κ.π Κανέλα (σκόνη)
  • κ.π Βασιλικός
  • κ.π Μαϊντανός
  • 500gr Φέτα μαλακή
  • 2τεμ. Αβγά
Για το γαρνίρισμα:
  • 1τεμ. Αβγό
  • κ.π Σουσάμι (άσπρο και μαύρο)
κ.π: Κατά Προσέγγιση

 Τρόπος εκτέλεσης:

Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας μας.
Για το ζυμάρι: Σε μπασίνα μεγάλη προσθέτουμε όλα τα στερεά μας υλικά μαζί με το ελαιόλαδο και την ρακί. Ζυμώνουμε και προσπαθούμε με τα χέρια να δημιουργήσουμε τρίμματα λαδιού μέσα στο αλεύρι. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε περίπου 8-10 λεπτά έως ότου αποκτήσουμε ένα πολύ αφράτο και μαλακό ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-60 λεπτά.
Για την γέμιση: Βάζουμε μία πλατσωτέ κατσαρόλα  και την αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αμέσως μετά το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τους κιμάδες και τους καβουρδίζουμε για 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τον πελτέ και τον αφήνουμε να σοταριστεί λίγο. Σβήνουμε και το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρώς και προσθέτουμε την ντομάτα μαζί με τα μανιτάρια ( αφού έχουμε φροντίσει να τα ψιλοκόψουμε) τον ζωμό τους ( στα οποία τα μουλιάσαμε για να ζωντανέψουν) καθώς και την πιπεριά Φλωρίνης επίσης ψιλοκομμένη, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα , την κανέλα και βράζουμε με καπάκι για 1 ώρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στο τέλος βάζουμε τον βασιλικό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη καθώς και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. 
Για την σύνθεση:Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2/3 και 1/3. Τα 2/3 θα είναι το κάτω φύλλο όπου το ανοίγουμε κυκλικά και το τοποθετούμε στο ταψί αφού το έχουμε λαδώσει.Προσθέτουμε την φάρσα (γέμιση) πατάμε να πάει παντού, ανοίγουμε το άλλο φύλλο και το βάζουμε προσεκτικά από πάνω. Γυρνάμε τις άκρες του κάτω φύλλου πάνω στο επάνω φύλλο τρυπάμε την πάνω επιφάνεια με ένα πιρούνι αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Αντίσταση πάνω-κάτω) για μιάμιση ώρα στους 190 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου