Υλικά ( για 2 μερίδες):
- 250gr Σπαγγέτι
- 40gr Ελαιόλαδο
- 45gr Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 150gr Σύγκλινο (με το λίπος του)
- 1/2 τεμ. Πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένο)
- 30ml Λευκό κρασί
- 200ml Ζωμός Μόσχου
- 1τεμ. Αβοκάντο (ώριμο και πολτοποιημένο)
- 60gr Γραβιέρα καπνιστή (τριμμένη)
- κ.π Αλάτι
- κ.π Πιπέρι
- 25gr Χυμός Λεμόνι
- 35gr Φρέσκος Μαϊντανός
κ.π: Κατά Προσέγγιση
Τρόπος Εκτέλεσης:
Προετοιμάζουμε τον πάγκο εργασίας μας.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε κοχλάζον αλατισμένο νερό και τα κρατάμε 2 λεπτά πριν τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε προσθέτουμε ελάχιστο ηλιέλαιο και κρατάμε στην άκρη. Σε πλατσωτέ κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε ελαφρώς. Κατόπιν προσθέτουμε το σύγκλινο αφού έχουμε φροντίσει να το κόψουμε καρέ, και το σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Έπειτα ρίχνουμε το τσίλι και μετά από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί στο μισό το κρασί προσθέτουμε τα σπαγγέτι μαζί με τον ζωμό. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αβοκάντο την γραβιέρα το χυμό λεμόνι και το μαϊντανό (ψιλοκομμένο) . Ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε γαρνίροντας με έξτρα τριμμένη γραβιέρα (κατά προτίμηση) .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου