Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Φιλέτο φαγκρί με πουρέ σελινόριζας και τσιγαριστό σταμναγκάθι


Υλικά (για 2 μερίδες):


Για το ψάρι:
  • 2τεμ Φιλέτο Φαγκρί
  • κ.π Αλάτι
  • κ.π Πιπέρι μαύρο
  • κ.π Ελαιόλαδο
Για τον πουρέ:
  • 1τεμ Κρεμμύδι (μέτριο)
  • 700gr Σελινόριζα
  • 300gr Πατάτα
  • 250gr Νερό
  • 600gr Γάλα πλήρες
  • 80gr Βούτυρο Γάλακτος
  • κ.π Αλάτι
  • κ.π Πιπέρι μαύρο
  • κ.π Μοσχοκάρυδο 
Για το σταμναγκάθι:
  • 80ml Ελαιόλαδο
  • 2σκ Σκόρδο 
  • 40gr Κρεμμύδι
  • 200gr Σταμναγκάθι
  • 100gr Νερό
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • κ.π Αλάτι
  • κ.π Πιπέρι μαύρο
  • κ.π Άνηθος 
Για το γαρνίρισμα:
  • Ντοματίνια Σάμου
  • Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
κ.π: Κατά Προσέγγιση 

Τρόπος Εκτέλεσης:

Πουρές σελινόριζας: Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρούς κύβους την σελινόριζα. Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τις πατάτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα, και τα προσθέτουμε όλα μαζί σε μία βαθιά κατσαρόλα μαζί με το γάλα και το νερό και τα φέρνουμε σε βρασμό για 30-35 λεπτά. Τα σουρώνουμε και περνάμε τα υλικά από σίτα. Προσθέτουμε το βούτυρο καθώς και τα υπόλοιπα υλικά ομογενοποιούμε και κρατάμε στην άκρη.
Για το σταμναγκάθι: Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά το σταμναγκάθι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σε πλατσωτέ κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις "ιδρώσουν" τα υλικά βάζουμε το σταμναγκάθι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Έπειτα σβήνουμε με το νερό, το ξύσμα και το χυμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 18 λεπτά ακόμη. Στο τέλος αρτύζουμε και προσθέτουμε τον άνηθο.
Για το ψάρι: Αρτύζουμε τα φιλέτα, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αρκετά προθερμασμένο τηγάνι και τα θωρακίζουμε για 1,5 λεπτό από κάθε πλευρά.

Γαρνίρουμε με τραγανά ντοματίνια και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου